Använd dig av headhunting.


skrivet den 09 jun av Kristian, klockan:15:43

Efter studenten och tolv år i skolan är det inte många som ser fram emot ytterliggare 2-4 år eller mer på högskola eller universitet. Faktum är dock, även om några kommer tycka denna sanning är jobbig, att en högskoleutbildning börjar bli kravet för en högavlönad position inom dagens samhälle. Vi strävar alla efter att få uppfylla våra karriärmål, få en högre lön eller klättra efter en placering inom ett företag som inte bara medför ett stort kontor utan också makt att styra. Problemet det svenska samhället dock har är att vi ofta tittar över de mest lämpliga kandidaterna eftersom de några gånger inte syns. Vi är mycket dåliga på att främja goda prestationer och utmärkt jobbkapacitet i form av högre löner och befodran.

Känner du också att du är en av de personer som jobbar hårt, alltid presterar och samtidigt leverar goda resultat gång på gång? Du är inte ensam. Det finns dock lösningar om du känner att du mycket väl passar för en högre position inom andra företag - och den lösningen heter headhunting eller executive search. Headhunting är en simpel process där headhunting-företag faktiskt etablerar databaser och kontaktnät där du kan nätverka och skicka in ditt CV till. Här söker oftast både stora och mindre företag efter deras nästa VD eller avdelningsansvarig. Om du vill göra dig synlig så ta upp telefonen och ring till någon av dessa företag för en presentation! Det finns också företag som jobbar med executive search, vilket menas att om du nätverkat flitigt och synts inom branschen, så kommer förhoppningsvis ett executive search-företag - anställt av bolaget som behöver en ny VD - att ringa upp dig. Det är en process där många kandidater slåss om samma position, och konkurrensen kan några gånger vara stenhård.

Den enklaste vägen till framgång för din jobbkarriär är att vara stark, våga ta risker och nätverka flitigt. Tacka inte nej till mässor och inbjudningar som kan leda till något större - vissa gånger slår slumpen till, kom ihåg det!

Kristian


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed