Bäst utbildningar & kurser för att få jobb


skrivet den 28 jul av Kristian, klockan:15:55

Efter en fantastiskt varm och fin sommar är det nu snart dags för att skolor runt om i landet startar upp igen. Man hör mycket prat om arbetslöshet, och då framför allt ungdomsarbetslöshet, som ett av de största problemen i Sverige just nu. Då ska man komma ihåg att den största delen av ungdomar som är arbetslösa inte har högre än gymnasieutbildning. Det bästa du kan göra för att få ett jobb i dagens Sverige är att först skaffa en utbildning. Många har nog svårt att se vad de ska bli när de blir stora och det är ofta svårt att veta vilka utbildningar man ska söka till. Det finns ju en del att välja bland. En sak man kan kolla på är vilka utbildningar som har störst chans att leda till jobb när man är klar med utbildningen.

Vilka är framtidens jobb? Jag har undersökt detta lite. Inte helt överraskande är IT med i toppen av listan. IT-personal är en växande bransch och det är ett område där Sverige kommer kunna fortsätta utvecklas och konkurrera även i framtiden. På svds lista kommer IT-personal trea. På andra plats finner vi vård och omsorg. En logisk andraplatstagare med tanke på att vi lever längre och längre för varje år som går i Sverige. Första plats tar ingenjörer och tekniker som även det är ett område där vi i Sverige fortfarande kan utvecklas och konkurrera även i framtiden. Det är främst i utvecklingsbranscher som vi i Sverige fortfarande har ett övertag. Inom industrin blir det allt vanligare att man flyttar fabrikerna utomlands och det börjar bli ett allt mer osäkert yrke. 

De jobb som har störst konkurrens skriver svd är bland annat fotografer, bibliotekarier och journalister. Det är inga enkla yrken att konkurrera i med dagens teknik. Ser man exempelvis på journalistik så konkurrerar de idag med sociala medier där nyheter rapporteras och sprids av vanliga medborgare. Det kan vara värt att tänka på sådana saker när man ska bestämma sig för vad man ska söka till. En utbildning hjälper i och för sig väldigt mycket i jobbsökandet, men det för också oftast med sig en del skulder i form av studielån.

Utbilda dig, men välj klokt!


Currently rated 2.4 by 15 people

  • Currently 2,399999/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed