Bli en livräddare och utnyttja första hjälpen.


skrivet den 20 jun av Kristian, klockan:00:42

Många ungdomar söker nu efter att ha gått ur högstadiet flera utbildningar inom räddnings- och omvårdnadsprogrammen. Faktum är att populariteten för dessa program på senare tid har skjutit i höjden - och tack vare detta har flera gymnasieskolor som före denna boom saknade räddnings- och omvårdnadsprogram nu införskaffat dem. Jag vet inte vad som har gjort att ungdomar nu har fått detta plötsliga intresse för livräddning. Är det den ökande mängden av dessa program på TV:n, den ökande reklamen som räddnings- och omvårdnadsprogrammen gör eller helt enkelt att ungdomarna just nu vill göra skillnad i samhället? Jag vet inte själv vad anledningen är, men förhoppningsvis fortsätter intresset och sökandet för dessa linjer att stadigt hålla i sig så Sverige och dess välfärd har försäkrat sin framtid inom vården samt räddningstjänsten.

Vad dessa utbildningar innebär är bland annat omvårdnad, krishantering, hjärt och lungräddning samt första hjälpen-utbildning som de grundläggande momenten. För att dock komma vidare till arbetslivet och de större jobben behövs vissa gånger några års praktik vid en räddningstjänst eller akut - och för de flesta betyder detta en stadig och utomordentlig utbildning på plats där allting händer. För andra kommer den resterande utbildnings ske på högskola och universitet, där extra utbildning för bland annat sjuksköterska och läkaryrket lärs ut. Vilken väg du än tar till ditt jobb så är saken klar att Sverige idag har en ljus framtid, där mängder av ungdomar just nu lär sig första hjälpen och hjärt och lungräddning redan på gymnasienivå.

Jag hoppas du själv har valt linjen du verkligen vill gå för att utnyttja dina tre år på gymnasiet till en tid där du förbereder dig för vad som komma skall senare i livet.

På återseende!

Kristian


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed