LCHF - nyckeln till ett friskare liv.


skrivet den 07 jun av Kristian, klockan:16:34

Det finns flera utbildingar för dietister och nyfikna ute i samhället just nu på dieter, kostvanor och dylikt. Jag har själv provat på en LCHF-utbildning för att komma igång med ett sundare liv, och tro mig - det fungerar. LCHF står för Low Calorie High Fat vilket betyder att mestadelen av din kost består av sådant vi har ätit i tusentals år. Det är en hälsosam kost med litet innehåll av E-nummer och rikt på omega-3 samt omega-6 - samtidigt som huvuddelen av din näring kommer från kravmärkta fetter och protein. Du återställer med en sådan här diet din naturliga balans i kroppen, och utan en rik kolhydratsdiet sänker man kroppens insulin-nivå och met detta ökar sin egen fettförbränning. En utbildning i LCHF kommer också ge dig en kunskap som går att dela med sig av till nära och kära, och inte bara hjälpa dem att sänka sina chanser att drabbas av några av våra välfärdssjukdomar - utan också limitera din matbudget då LCHF hjälper dig att sluta småäta, eftersom ditt krav på socker och stärkelse blir mindre.

För många kan en utbildning i LCHF också hjälpa en på traven att förlora vikt och stärka ditt immunsystem. Kombinera detta med regelbunden träning, det vill säga promenader, styrkepass eller helt enkelt korpfotboll - och du minskar plötsligt dina chanser för att drabbas av sjukdomar i takt med att din midja också krymper. Det finns flera renlevnadsmetoder att följa just nu, och många är fungerar bättre på andra än vad den gör på just dig. Var dock inte rädd att prova LCHF, men se till att du först noga läser igenom information om den och också går en eventuell utbildning. Du kommer bli mer påläst inom ämnet, och också lära dig att behandla dina förväntningar. Tänk på att viktminsking ofta tar lång tid och att det inte finns en mirakeldiet låter dig tappa flera kilo på en vecka.

Som sagt, prova gärna LCHF i en tid och skriv i kommentarsfältet vad du tycker - den kan vara den rätta hälsokosten för dig!

Kristian


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed